Patiënten

LYMMCARE: patiëntenzorg en onderzoek

LYMMCARE (Lymphoma and Myeloma Center Amsterdam) is in het voorjaar van 2012 door ons opgericht om de kwaliteit van het onderzoek naar en de behandeling van specifieke kwaadaardige bloedziekten in het AMC nog verder te verbeteren.

Een vooraanstaande rol in diagnostiek en behandeling

Het AMC speelt al decennia lang een belangrijke rol in de diagnostiek en behandeling van kwaadaardige bloedziekten binnen Nederland, vooral als het gaat om chronische lymfatische leukemie (CLL) en non-Hodgkin lymfoom (NHL). Daarnaast wordt in het laboratorium veel onderzoek gedaan naar het multipel myeloom. De opgebouwde kennis en ervaring hebben geleid tot de status van (inter)nationaal kenniscentrum op dit gebied. De afdeling Hematologie van het AMC heeft mede aan de basis gestaan van de huidige (inter)nationale richtlijnen voor de behandeling van CLL en NHL.

Interactie tussen patiëntenzorg en onderzoek

LYMMCARE (Lymphoma and Myeloma Center Amsterdam) is in het voorjaar van 2012 door ons opgericht om de kwaliteit van het onderzoek naar en de behandeling van specifieke kwaadaardige bloedziekten in het AMC nog verder te verbeteren. Vooruitgang in deze behandelwijzen betekent hecht samenwerken met de juiste professionals. Wij zoeken deze samenwerking niet alleen binnen het AMC, maar ook daarbuiten, in Nederland en de rest van de wereld. Deze samenwerking is van groot belang omdat de medische wetenschap zich het snelst ontwikkelt door interactie tussen patiëntenzorg en onderzoek. Wij bieden met ons centrum hiervoor de ideale structuur.