Nieuws

Young Investigator Grant voor Karima Amaador

Van 11 t/m 13 oktober 2018 vond de 10e 'International Workshop on Waldenstrom's Macroglobulinemia plaats in New York. Op 13 en 14 oktober een patiëntencongres. En met een feestelijk tintje!

Waldenström (patiënten)congres

Van links naar rechts: Steven Pals, Monique Minnema, Marie Jose Kersten, Karima Amaador (met onderscheiding) en Josephine Vos

Marie José Kersten, Steven Pals, Josephine Vos (allen LYMMCARE) en Dr. Monique Minnema (UMC Utrecht) hielden een presentatie tijdens het congres.

Marie José Kersten sprak ook op het patiëntencongres, waar ze de interim analyse van de HOVON124 studie presenteerde. Binnenkort verschijnt er op deze website een link naar de opnames van de presentaties tijdens het patiëntencongres.

 

Karima Amaador, geneeskundestudent heeft tijdens haar wetenschappelijke stage in het AMC in kaart gebracht hoe beter onderscheid kan worden gemaakt tussen de ziekte van Waldenström en het marginale zonelymfoom, aangezien dit onderscheid nu niet altijd duidelijk is en dit wel consequenties kan hebben voor de diagnostiek en behandeling. De resultaten van dit onderzoek mocht zij presenteren tijdens de postersessie van het congres. Zij ontving hiervoor een Young Investigator Grant (zie foto)!