Nieuws

Young Investigator Grant voor Karima Amaador

Van 11 t/m 13 oktober 2018 vond de 10e 'International Workshop on Waldenstrom's Macroglobulinemia' plaats in New York. Op 13 en 14 oktober een patiëntencongres, met een feestelijk staartje...

Waldenström (patiënten)congres

Van links naar rechts: Steven Pals, Monique Minnema, Marie Jose Kersten, Karima Amaador (met onderscheiding) en Josephine Vos

LYMMCARE's Marie José Kersten, Steven Pals en Josephine Vos, en Dr. Monique Minnema (UMC Utrecht) hielden presentaties tijdens het congres.

Aansluitend vond een patiëntencongres plaats waar Marie José Kersten de interim analyse van de HOVON124 studie presenteerde. Op de website van het Bing Center vindt u de video's van het patientencongres.

 

Het congres kreeg nog een feestelijk staartje...

 

Karima Amaador, geneeskundestudent heeft tijdens haar wetenschappelijke stage in het AMC in kaart gebracht hoe beter onderscheid kan worden gemaakt tussen de ziekte van Waldenström en het marginale zonelymfoom, aangezien dit onderscheid nu niet altijd duidelijk is en dit wel consequenties kan hebben voor de diagnostiek en behandeling. De resultaten van dit onderzoek mocht zij presenteren tijdens de postersessie van het congres. Zij ontving hiervoor een Young Investigator Grant (zie foto)!