Nieuws

Jaguar Land Rover overhandigt cheque van €56.891,-

Dealers en managementleden van Jaguar Land Rover Benelux fietsten in mei een prachtig bedrag bij elkaar voor de aanschaf van een digitale microscoop voor de afdeling Experimentele Immunologie. Woensdag 19 oktober 2018 overhandigden zij de cheque aan de onderzoekers in het lab.

Digitale microscoop

Blije onderzoekers AMC krijgen cheque overhandigd

De afdeling Experimentele Immunologie werkt nauw samen met de afdeling Hematologie waar patiënten met verschillende vormen van bloedkanker worden behandeld, zoals beenmerg- en lymfeklierkanker.

 

Onderzoek door de afdeling richt zich op nieuwe, effectievere vormen van behandeling die minder toxisch zijn voor de patiënt. Met het nieuwe "Incucyte" apparaat, een kweeksysteem én microscoop ineen, kunnen 24 uur per dag celkweekjes van een patiënt onder verschillende condities worden bestudeerd. Op deze manier kunnen de eigenschappen en mogelijke zwakheden van kankercellen onder verschillende omstandigheden, waaronder nieuwe geneesmiddelen, worden onderzocht. Door dit onderzoek kan in de toekomst veel beter bestudeerd worden wat het effect van nieuwe geneesmiddelen daadwerkelijk is.

Bron: Website AMC

Mont Ventoux Challenge

Het sportieve Jaguar Land Rover team

“Als je het onderzoeksteam van het AMC vergelijkt met wielrennen, dan rijden wij in een groot internationaal peloton. Met dit apparaat kunnen wij versnellen, waardoor het hele peloton kan versnellen”

Prof. Eric Eldering en prof. Arnon Kater AMC

 

Op 26 mei ging een grote groep dealers en managementleden van Jaguar Land Rover Benelux gezamenlijk de uitdaging aan: het beklimmen van de Mont Ventoux (zie foto)!

Met deze sportieve prestatie wilden zij geld inzamelen voor het onderzoek van de afdeling Experimentele Immunologie van het AMC. Gezamenlijk doneerden Kimman Amsterdam en Haarlem 10.000 EUR om de actie te starten!

Het team van Jaguar Land Rover was extra gemotiveerd omdat twee medewerkers zelf patiënt zijn. Op deze manier wilden zij hun collega's een hart onder de riem steken. 

 

Op de website van de AMC foundation vertellen Victor Kammeraat, Sales Manager Jaguar Land Rover Nederland, Eric Eldering, hoogleraar Moleculaire Immuno-Hematologie, en Arnon Kater, hoogleraar Hematologie, over de Challenge, het doel en hoe belangrijk dit apparaat is voor het onderzoek naar en de behandeling van bloedkanker - bekijk het filmpje

 

De LYMMCARE onderzoekers zijn heel blij met de enorme opbrengst van de Mont Ventoux Challenge 2018 en bedanken alle sportievelingen en donateurs!