Patiënten

Behandeling in AMC: waarom kiezen voor LYMMCARE?

Wij hebben als expertisecentrum binnen het AMC zeer brede kennis van en ervaring met de ziekten CLL, non-Hodgkin lymfomen en multipel myeloom (ziekte van Kahler). Door onze vele internationale contacten zijn innovatieve behandelingen voor u als patiënt snel beschikbaar. Bovendien staat de kwaliteit van onze patiëntenzorg bovenaan onze prioriteitenlijst. Daarnaast heeft het AMC recent als eerste (en enige) Nederlands academisch ziekenhuis voldaan aan de zeer strenge Amerikaanse JCI (Joint Commission International) normen voor patiëntveiligheid.

Samenwerking met andere ziekenhuizen

LYMMCARE werkt nauw samen met de volgende ziekenhuizen en medische instituten:
  • Het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam
  • Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam
  • Het Flevoziekenhuis in Almere
  • De Tergooi Ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum
  • Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam
  • Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam
  • Het Deventer Ziekenhuis in Deventer
  • Het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein
Daarnaast wordt er binnen de HOVON voor klinische studies samengewerkt met alle Nederlandse academische en vele niet-academische centra

Wie zijn uw behandelende artsen?

Prof. dr. M.J. Kersten - internist-hematoloog.
Hoofd van de afdeling Hematologie van het AMC. Speciale belangstelling voor non-Hodgkinlymfoom (inclusief de ziekte van Waldenström) en multipel myeloom.

Prof. dr. A.P. Kater internist-hematoloog, met speciale belangstelling voor de biologie en behandeling van chronisch lymfatische leukemie. Zijn onderzoek behelst zowel basaal laboratoriumonderzoek als klinische studies met nieuwe zogenaamde ‘targeted therapies’.

Prof. dr. M.H.J. van Oers internist-hematoloog. Coördinator van het CLL onderzoeksprogramma, en al vele jaren actief bij het initiëren en leiden van nationale en internationale klinische studies bij patiënten met non-Hodgkin lymfoom en CLL.

Dr. B.J. Biemond  internist-hematoloog, met speciale expertise op het gebied van sikkelcelziekte.

Drs. M.J.A.G. Claessen

Prof. dr. A. Hagenbeek internist-hematoloog. Sinds vele jaren actief bij het initiëren en leiden van nationale en internationale fase I/II/III studies bij patiënten met non-Hodgkin lymfoom of de ziekte van Hodgkin.

Dr. M.D. Hazenberg internist-hematoloog met speciale belangstelling voor immunologische aspecten van stamceltransplantatie

Drs. K. de Heer internist-hematoloog,met speciale belangstelling voor infecties bij hematologische patiënten. Werkt ook deels in het Flevoziekenhuis in Almere.

Drs. M. Jalink

Dr. E. Nur

Dr. S.H. Tonino internist-hematoloog met speciale belangstelling voor de behandeling van chronische lymfatische leukemie en non-Hodgkinlymfomen.

Drs. J.J. Wegman

Dr. B. van Zaane

 

Klik hier voor een kort profiel van de hematologen in het AMC.

 

Onze hemato-pathologen: 
Prof. Dr. S.T. Pals 
Prof. Dr. C.J.M. van Noesel

Contact opnemen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze site vragen heeft. Deze kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op uw ziekte, uw behandeling of op LYMMCARE Voor al dit soort vragen kunt u contact opnemen met ons centrum.